Items: (0)
Total: €0,00

Momentsleutels

Meer dan 30.000 producten
Voor 16:00 uur bestelt, dezelfde dag verstuurd
Een eigen bezorgdienst

Momentsleutels zijn speciale sleutels met een ingebouwd geijkt meettoestel, waarmee u makkelijk moeren of bouten met een bepaalde kracht kunt aanspannen. U stelt in hoe hard u bouten en moeren mag vastdraaien en u krijgt een signaal als dat bepaalde draaipunt bereikt is. Sommige momentsleutels beschikken ook over een mechanisme dat ervoor zorgt dat u de bout of moer niet meer verder kunt aandraaien, enkel nog door draaien. Met een momentsleutel of draaimoersleutel spant u uw bouten dus nooit meer te hard aan en wordt het materiaal niet beschadigd.

Bekijk onze momentsleutels

Momentsleutels voor kracht en precisie

De specifieke kracht stelt u in door aan de torsiearm van de momentsleutel te draaien, of het aantal newtonmeter (Nm) digitaal in te stellen. Momentsleutels hebben altijd een minimum en maximum bereik. Kleinere draaimoersleutels hebben een kleiner en preciezer krachtbereik (1-5 Nm). Grote momentsleutels hebben een hoog en groot krachtbereik (200-100 Nm), en zijn ideaal voor het grovere werk. De momentsleutels van Teng Tools hebben een nauwkeurigheid van +/- 4%. Om die accuratesse de behouden, is het aangeraden om je momentsleutel elk jaar te laten ijken of kalibreren. Want precisie, daar gaat het om!

Te gebruiken voor diverse aansluitingen

De momentsleutels van Teng Tools zijn geschikt om bouten en moeren aan te draaien met aansluiting 1/4", 3/8", 1/2" en 3/4". Bij gebruik van tussenstukken, wanneer het om een andere aansluiting gaat, verliest de momentsleutel ietwat van haar precisie.

Rechtse of bi-directionele werking

Momentsleutels kunnen moeren of bouten vastdraaien tot een bepaald moment. Dit is een rechtse werking. Teng Tools beschikt ook over bi-directionele momentsleutels. Met deze momentsleutels kan zowel links als rechts aangedraaid worden tot het juiste moment bereikt is. Heeft u vragen over momentsleutels? Neem dan contact met ons op via 035-6217649.

 
Volg ons op: